Pitopalvelu Nuuksion kansallispuistossa

Tervetuloa makujen matkalle

Makujen matka on lyhyt – vain kielenpäästä nieluun. Se voi olla muistoja tuova maku, joka vie sinut vuosikymmenten taakse menneisyyteen. Makujen matka voi olla myös jotakin ihan uutta, mitä et aikaisemmin ole kokenut. Maut jäävät mieleen ja matka jatkuu.

Tervetuloa!

Pitopalvelu Pohjoisessa Pirtissä

Makujen Kipinätär on yritys, joka tarjoaa herkullisia makuja Pohjoisessa Pirtillä Nuuksion kansallispuiston kupeessa. Yritys järjestää myös ohjelmallisia elämysretkiä ruokailuineen ja kestitsee hulppeatkin hääjuhlat upeine kakkuineen.

Makujen Kipinättären valmistamia ruokia pääsee maistelemaan myös luonnonhelmassa. Makumatkailu sujuu myös tunnelmallisessa riihituvassa, rantasaunalla ja nuotiopaikalla.

Makumatkoja pirtissä

Pirtin pysähtynyt tunnelma on osa makumatkaa. Yli 100-vuotiaiden hirsien suojissa nautitaan perinteikkäitä ruokia, kuten lihapullia, maksakastiketta, haukikeittoa, lihapatoja, korvapuusteja ja munkkeja.

Makujen Kipinätär valmistaa ruuat, kuten ne on ennen vanhaankin tehty. Pirtin keittiössä valmistuvat itsetehdyt piirakat, pullat ja kaikki herkut. Talon erikoisuus on, että valtaosa tarjottavista on gluteenittomia. Jokaiselle ruokavaliolle löytyy tarjottavaa saman näköisenä ja kokoisena annoksena kuin muillekin.

”Käymässäni emäntäkoulussa leivottiin jopa pullaa ilman vehnäjauhoja pula-ajan tapaan. Näistä opeista olen kiitollinen.”

Makuja nuotion loimussa

Rakastamme avotulta ja sen kipinöintiä. Nuotiolla Tulen loimutessa valmistamme tervattua loimulohta, riistakäristyksiä, kasvisrouheesta tehtyjä vartaita, lohikeittoa, sienikeittoa ja hirvikeittoa.

Avotulella valmistettua ruokaa valmistuu myös pirtin nuotiopaikalla sekä vaelluksilla ja muilla retkillä.

Kerrohan toiveesi ja lähdetään yhdessä makujen matkalle!